Черно море загуби от Дунав Русе с 1:2 в контролна среща на стадион „Младост“ във Варна. Гостите от Русе откриха резултата в края на първото полувреме чрез Георги Вълчев (45), но Атанас Илиев изравни в 70-ата минута. В 89-ата минута бившият играч на „моряците“ Калин Георгиев донесе успеха с 2:1 за Дунав Русе. Той се разписа с удар по земя извън наказателното поле.

В 12-ата минута Алекс Фернандес получи топката в центъра на терена, напредна и изведе Атанас Илиев в наказателното поле, но нападателят на „моряците“ стреля от движение в аут. В 16-ата минута Симеон Вешев от Дунав опита удар от дистанция, но не намери очертанията на вратата. В 17-ата минута след центриране Георги Вълчев с глава стреля в напречната греда.

В 21-вата минута след центриране от фаул, топката достигна до Атанас Илиев, който от наказателното поле отправи удар, но стражът на Дунав улови. В 28-ата минута Олег Димитров бе изведен само срещу Славков, но вратарят на „моряците“ успя да спаси.

В 35-ата минута Алекс Фернандес проби отдясно, върна топката към дъгата на наказателното поле, където Пашеко стреля, но в аут.

Официалният сайт на Черно море
28 снимки

В 44-ата Йордан Димитров стреля опасно от пряк-свободен удар, но Славков изби в корнер. След изпълнението му Георги Вълчев с глава успя да открие резултата в полза на Дунав.

В 47-ата минута Пабло Гарсия изведе Пашеко, който нахлу в наказателното поле леко под ъгъл и стреля, но вратарят на Дунав спаси. Минута по-късно Алекс Фернандес стреля от дистанция и прати топката над вратата.

В 62-ата минута Симеон Вешев получи отдясно, напредна и центрира остро в наказателното поле, където Иван Колев протегна крак, но не успя да вкара топката във вратата на „моряците“ и тя излезе в аут.

Малко след това Атанас Илиев стреля мощно от около 27-28 метра, но стражът изби. В 70-ата минута Николай Златев проби отдясно и сложи топката на главата на Атанас Илиев, който реализира за 1:1. В 75-ата минута Атанас Илиев стреля по диагонала, но покрай гредата.

В 89-ата минута Калин Георгиев вкара втори гол за Дунав Русе за 2:1.

Съставите:

Черно море: Християн Славков, Берк Бейхан, Росен Стефанов, Мартин Дичев, Цветомир Панов, Пабло Гарсия (87-Саймън Савов), Алекс Фернандес, Мишаел Алвес (71-Велислав Василев), Едгар Пашеко, Атанас Илиев, Николай Златев (78-Кристо Яначков).

Дунав: Дамян Дамянов, Стоян Предев , Георги Вълчев, Георги Иванов, Никола Колев, Олег Димитров, Симеон Вешев, Джан Хасан, Мирослав Будинов, Йордан Димитров, Иван Колев