Отборът на Берое разби Дунав с резултат 2:0 във втория двубой от съботната програма на efbet Лига. Головете в Стара Загора отбелязаха Педро Еуженио в 14-та минута, Иван Минчев в 31-та минута. Дунав така и не успя да отговори на вихреното темпо и логично загуби.

По този начин старозагорци се върнаха на правия път на победите, след като в предишните два шампионатни двубои те допуснаха поражение съответно с 2:4 срещу Лудогорец и 1:3 срещу Арда Кърджали. Дунав, от своя страна, записаха трето поражение от 4 мача, след като в третия кръг спечелиха като домакин срещу Царско село.

30 снимки

Първият шанс в двубоя дойде на сметката на „заралии“. Рубен Бригидо успя да се отскубне от вниманието на защитник на Дунав и направи страхотен извеждащ пас към нахлуващия от задна позиция Александър Цветков. Полузащитникът обаче не успя да преодолее Благой Макенджиев, който скъси ъгъла отлично.

Натискът на Берое обаче бързо даде своя резултат в 14-та минута. Страхотен пас зад гърба на защитата на "русенци" на Карлос Охене, който хвана цялата линия на отбраната на гостите неподготвена. Педро Еуженио и Зоран Йосипович стигнаха до топката, като за момент си попречиха, но португалския нападател успя да се завърти и да отправи чудесен шут по земя в близкия ъгъл на Макенджиев.  

 

В следващите минути последваха нови възможности за домакините. С удари се отчетоха Еуженио, Зоран Йосипович и Рубен Бригидо. Във всички тези ситуации обаче шутовете бяха слаби и не бяха проблем за Макенджиев.

Скоро след това Берое отбеляза втори гол. В 31-та минута. Александър Цветков нахлу от втора позиция в наказателното поле на Дунав, получи топката и успя да я върне към границата на наказателното поле. Там Минчев имаше достатъчно време да се нагласи и да отправи неспасяем изстрел в горния десен ъгъл на Макенджиев.

Само три минути по-късно „драконите“ пропуснаха златен шанс. Ахмед Ахмедов получи топката между линиите на Берое, след което изведе в чиста позиция Симеон Щерев, който обаче не успя да преодолее Душан Перниш от малък ъгъл.

През втората част темпото на терена спадна значително. Единственото по-сериозно положение дойде в 55-та минута. Рубен Бригидо се справи брилиянтно, за да преодолее трима играчи и да подаде извеждащ пас към швейцареца Зоран Йосипович, но неговият удар беше спасен по страхотен начин от Макенджиев.

До края на двубоя положение имаше Педро Еуженио в 72-та минута. Топката попадна в него, след като беше изчистена. Той преодоля двама играчи, но шутът му беше блокиран от защитник в синьо. Дунав също имаше своя шанс в добавеното време. Мартин Костадинов взе топката отляво, тръгна на самостоятелен пробив срещу бекът на Берое Милен Желев и отправи опасен изстрел, който беше париран от Душан Перниш.  

Двубоят беше белязан от дългоочакваното завръщане на терена на крилото на Берое Вандерсон Виана. Нападателят трябва да се възстановява 8 месеца след много тежка контузия в коляното.

Берое - Дунав Русе 2:0

1:0 Педро Еуженио - 14-та минута

2:0 Иван Минчев - 31-ва минута

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Александър Василев, Карлос Охене, Александър Цветков, Иван Минчев, Рубен Бригидо, Зоран Йосипович, Педро Еуженио

Старши треньор: Александър Томаш

Дунав Русе: Благой Макенджиев, Мартин Костадинов, Мартин Ковачев, Михаил Милчев, Самуел Инкоом, Ивайло Лазаров, Свилен Щерев, Иван Селеменев, Самир Аясс, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов;

Старши треньор: Людмил Киров