Дунав започна зимната си подготовка с 14 футболисти и с несигурно финансово състояние. Изпълнителният директор на клуба Огнян Цветанов заяви, че положението не е цветущо. Не се знае и къде ще се проведе подготвителен лагер.

"Към момента няма средства този лагер да се състои в чужбина, като най-вероятно подготовката ще бъде в България", каза Цветанов.

По думите му контролите вероятно ще са с отбори от Втора лига, които също се подготвят у нас.

"Неяснотата ни убива. Много е трудно да се прави организация, тъй като не се знае какво ще стане след три дни. Надяваме се, че по-бързо ще стане ясно какво ще се случва, защото нито ние като ръководство, нито треньорите, нито футболистите могат да се отпуснат и да мислят за футбол", каза Цветанов.

Той коментира, че няма никаква информация за евентуален нов спонсор.

"Опитваме се да намерим пари. Разходите си вървят. Всички заплати са изплатени", каза Цветанов и обясни, че се търси вариант да се изчистят и дължимите премии. Той съобщи още, че е разтрогнат договора за преотстъпване с Мартин Костадинов, който ще играе в друг български отбор.

По думите на Цветанов от Дунав е освободен по взаимно съгласие и капитанът Мартин Ковачев. Треньорът на тима Людмил Киров заяви, че футболистите ги очаква много работа.

"Надявам се, че отборът на Дунав ще бъде два пъти по-силен. Целта е да надградим постигнатото с 20-30 процента. Хубаво е, че запазихме ядрото на отбора", каза Киров.

Той заяви, че до няколко дни към тима ще се присъединят Александър Исаевски и Фернандо Кавалканте, а новото попълнение защитникът Петко Цанков е с вирус, но от утре ще тренира наравно с отбора. Киров обясни, че има нужда от още три-четирима футболисти - вратар, централен нападател, ляво и дясно крило.

"Надявам се до петък да събера един боеспособен отбор, който да проведе една пълноценна подготовка", каза треньорът.

Футболистите на Дунав бяха посрещнати днес на стадиона и от фенове на отбора. Анкета на фен клуб "Дунав завинаги" е определила и тримата най-добре представили се футболисти през миналата година. Това са Свилен Щерев, Благой Макенджиев и Стефан Христов. За тях феновете бяха осигурили купи. Щерев получи също малка графика, както и календар с неговия лик.