Промени в структурата и дейността си обсъди на свое заседание Управителният съвет на ФК Дунав Русе. Те са продиктувани от необходимостта от изграждане на пълна управленска структура на клуба, дори и в момент, в който той е в процес на трансформация. 

До провеждането на Общото събрание на 7 май 2021 г., за ръководството на "драконите" ще отговаря Управителен съвет в състав от 7 души. Досегашният изпълнителен директор Мартин Цирков вече няма да заема този пост и ще остане член на УС, като ще се съсредоточи изцяло в спортното развитие на клуба. 

"В Дунав сме се хванали да правим нещо ново и да положим поне основите му до края на сезона. Истината е, че прекарахме много тежки месеци, в които по принуда съвместявахме много длъжности, а по този начин няма как да се гради каквото и да било. Мисля, че се събрахме млади и мотивирани хора с модерно мислене и ще ни е по-леко, като самите ние знаем, че не сме сами и имаме някого, на когото да се доверим. Изрично настоявах да отстъпя поста на Изпълнителен директор, защото моята истинска работа, тази на терена, с децата изоставаше. Сега отново ще мога да се посветя на спортната част в клуба и да дам всичко от себе си за Дунав. Продължаваме да търсим хора със знания и експертиза, с които да надграждаме. Пътят нагоре започва с признанието, че има много какво да учим и подобряваме", коментира Цирков. 

На негово място за председател и координатор на УС бе определен Мартин Райков. Райков е млад русенски предприемач на 29 години. Той управлява местния автомобилен сервиз Pit Stop и има опит в администрацията на футболен клуб, като досега е бил в ръководството на четвъртодизивионния русенски Приста. Негова ще е ролята да координира дейността на Управителния съвет, политиката по администрация на членството в клуба, както и други чисто административни задачи относно дейността на УС. 

Към управлението на клуба се присъединява и капитанът на "драконите" Диян Димов, чийто футболен опит и контакти ще бъдат безценни в спортното развитие на Дунав. Деян Йорданов остава в ролята на говорител на УС и с главен ресор стратегическото развитие на клуба в дългосрочен план. Йорданов е на 28 години. Завършил е Компютърни системи и технологии, както и магистратура по Информационни системи в бизнеса, стратегическо управление в Universidad Rey Juan Carlos I и в ESERP Business School в Мадрид. Владее английски, испански и немски език. 

Към екипа на ръководството на Дунав се присъединява и Венелин Иванов, който е завършил Виенски икономически университет със специалност международна бизнес администрация и логистика. Също така е бил на обмен в Мадрид, Испания, като има и стаж към Австрийска търговска камара в Сантяго, Чили. В неговия ресор ще попада развитието на клуба като бранд, продажбата на артикули и цялостната търговска политика на Дунав, отношения с доставчици и други. 

Още едно ценно попълнение в екипа на "драконите" е и Виктор Войнов. Той работи със старши-треньора Веселин Великов при престоя му в клуба като спортен анализатор и скаут. За последно е работил с него за Кариана Ерден. Има специализация в италианския Аталанта. В Дунав Войнов ще помага в политиката за привличане на спортни кадри, както и ще подпомага ръководството във взимане на решения от спортно-технически характер. 

Андрей Кючуков остава в Управителния съвет на Дунав, като ще отговоря за комуникационната политика на клуба. В клуба на поста административен директор остава и Свилен Стефанов, който е с образование футболен мениджмънт от Ливърпул, Англия.