Отборът на Дунав победи с 3:2 Спартак в Плевен в контролна среща. През първата част “драконите” губеха в резултата с 0:1, но през второто полувреме Иван Коконов реализира три гола и донесе успеха на русенци.

Срещата започна с възможност за “драконите”, като още в 7-та минута Кристиян Върбанов подаде наляво към Даниел Пехливанов, последва центриране към Александър Александров, чийто удар от точката на дузпата бе блокиран. 

Само 2 минути по-късно Преслав Петров извърши нарушение в наказателното поле на Дунав, зад топката застана Ивайло Раденцов, който откри резултата за домакините - 1:0. В 12-та минута играчите на Спартак имаха още една възможност за гол - техен нападател се откъсна сам срещу вратаря на русенци, но той показа класа и спаси, пишат от Пресслужбата на Дунав.

В 19-та минута на мача Борислав Балджийски пусна хубав пас към Александров, той шутира от 10 метра, но топката премина покрай вратата на плевенчани. Играчите на Людмил Киров продължиха да доминират и само пет минути по-късно имаха нова възможност за гол - Христо Попадийн пусна добър извеждащ пас от дълбочина към Пехливанов, но вратарят на домакините излезе и пресече подаването към нападателя на Дунав. 

В края на първата част се откриха още две възможности за “драконите”.  В 42-та минута след атака отдясно последва центриране към Исмаил Иса, но неговият удар с глава попадна право във вратаря на домакините. Две минути по-късно след триходова така отдясно топката стигна до Александров, последва удар по диагонала, но топката отново не попадна във вратата на домакините. 

Второто полувреме започна с гол за “драконите” и негов автор бе Иван Коконов само две минути след подновяването на играта. В 53-та минута Иса стреля извън наказателното поле, но ударът му премина покрай вратата на Спартак. 

Четири минути по-късно играчите на Дунав направиха пълен обрат в резултата. Балджийски пусна с пета към Коконов, който не сгреши и вкара втория си гол в мача -1:2. След само 3 минути крилото на “драконите” оформи своя хеттрик. Мухамаду Ндиайе стреля силно, вратарят на плевенчани изби топката, а при добавката Коконов бе безмилостен за 1:3.

В 62-та минута домакините успяха да върнат едно попадение за 2:3. В 70-та минута Ндиайе нахлу отдясно в наказателното поле на Спартак, но пробивът му бе блокиран. Седем минути по-късно нападателят на Дунав проби през центъра, но отново не успя да нанесе удар към вратата на домакините. 

В самия край на мача футболист на Спартак отправи опасен удар към вратата на Дунав, но той бе отразен с вещина от стража на русенци.