6 клуба от страната мериха сили във второто издание на турнира по футбол за девойки до 15 г. „Русчук“. Това бяха домакините от Дунав Русе, Етър Велико Търново, Олимпия Шумен, Розова долина Казанлък, Чавдар Троян и Янтра Габрово. Надпреварата се проведе на едно от игрищата с изкуствена настилка на спортен комплекс „Дунав“ в навечерието на най-българския празник - Денят на българската просвета и култура.

Основен организатор бе Дунав Русе с подкрепата на БФС и Uhlsport.

Отборите бяха разделени в две групи и изиграха общо 11 срещи до оформянето на крайното класиране, в което младите „болярки“ заеха първото място, следвани от Янтра, Дунав, Розова долина, Чавдар и Олимпия.

На финала за всеки отбор имаше купа и топка, а за всяко момиче медал и грамота. Директорът на Академия „Дунав“ Мартин Цирков, заедно с капитана на мъжкия отбор на „Драконите“ Диян Димов раздадоха и индивидуални призове. За най-полезен играч в турнира бе отличена Анджелина Динева от Розова долина, за най-добър нападател - Александра Маринова от Янтра, за най-добър защитник - Виктория Рачева от Дунав, приз за най-добър вратар получи Мартина Илиева от Етър, за феърплей – капитанът на Олимпия, а специалната награда на водещия Николай Димов бе за Гергана Ковачева от Чавдар.

„Ние разчитаме изключително много на нашите деца. Доказваме го и с налагането само на момчета от нашата школа в първи ни отбор. Те са нашето богатство, нашето бъдеще. Важна част от нашия клуб е и женското направление в „Дунав“, което развиваме вече шеста година. Тези момичета са част от цвета на нашия клуб. Затова и целта ни е подобни турнири за подрастващи, за момичета и момчета да се превърнат в традиция“, сподели Мартин Цирков.