От Дунав Русе се обърнаха към всички фенове на тима със специално пожелание и обръщение по повод идващите празници, както и трудната година през която мина отбора.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Уважаеми приятели, 
В навечерието сме на светлите коледни празници и малко преди края на трудната за всички обичащи футбола с марка Дунав от Русе година. Това е времето, в което наред с пожеланията и надеждите за по-добро бъдеще, за което всички не спираме да работим, трябва и да благодарим за добрите моменти през тази трудна година. 

Те не бяха много, но най-важните са свързани със спасението и поставянето на основите за стабилизирането и възраждането на любимият ни футболен клуб, както и превръщането му в кауза за все повече русенци и отново в добре познатата спортна емблема на Русе, и всичко това от хора, родени и почти буквално израснали и продължаващи да растат на стадиона в квартал Здравец. Тези основи започнахме да поставяме заедно с малцина, които ни повярваха още от началото, и ставащите все повече, чието доверие тепърва печелим. 

Затова е важно в този момент да изкажем своята признателност за помощта към всеки, който помогна на Дунав в един тежък момент. На първо място, това са главните спонсори на клуба от Winbet и efbet, които въпреки изпадането на Дунав извън професионалния футбол, ни подадоха ръка и продължиха партньорството си с дунавската общност. Може би нямаше да сме тук, ако не беше и помощта на шефа на регионалната здравна каса Калоян Копчев и изпълнителния директор на Дунарит Петър Петров, които бяха с Дунав в онези тежки мигове от месец август, когато перспективата напред бе само няколко дни. 
Официалният доставчик на транспортни услуги за клуба от автобусна фирма Кристал също оказа огромна подкрепа на каузата на "драконите", покривайки транспорта на мъжкия отбор и повечето формации от детско-юношеската школа, което е едно от големите логистични предизвикателства за футболен клуб с такава мащабна структура от отбори и първенства. 

През сезона неоценима помощ на клуба оказаха още от комплекс „Локомотив“, „Надежда – М“, Комплекс „Рай“, „Мегахим“, „Проспорт 10“, VDB Metal, „Радилон“, „Крафт ойл“, „Делта текстил“, Дунавски драгажен флот, Ultra Creative, „Ас Строй“ и Община Русе. 

Накрая, но не на последно място искаме да благодарим на всички фенове, които ни помагаха финансово чрез покупка на онлайн билети на висока стойност, както и с дарения като Стилиян Петров, Александър Димитров, Николай Шопов, Марио Берберян, Петър Николов, Веселин Чокоев, Владислав Барбуков, Бисер Радоев, Евгени Рашев, Милен Бабачев, Георги Колишовски, Цветан Соколов, Радостин Радев, Явор Павлов, Йордан Бабачев, Галимир Горанов, Ивайло Ботев, Калоян Кънчев, Деян Рангелов, Димитър Недев, Славена Иванова, Едуард Папазян, Александър Александров, Стоян Савов, Антон Рачев, Илияна Сърталанска, Маргарита Матева, Вежен Сърталански, Милен Рангелов, Пламен Христов, Евгени Димитров, Станислав Черкезов, Искрен Иванов, Йордан Нешков, Георги Иванов, Иван Медвински, Мартин Райков, Деян Николов, Тихомир Вълков, Емил Самсиев, Мартин Георгиев, Ивайло Гонов, Делян Парчев, Живко Николов, Иван Йорданов, Гален Бакърджиев, Свилен Дяковски, Бисер Николов, Боян Василев, Венелин Иванов, Преслав Илиев, Димитър Димитров, Ана Неделчева, Георги Йорданов, Христо Симеонов, Валентина Жекова, Радослав Игнатов, Гален Икономов, Зоя Борисова, Невена Иванова, Росен Дойков, Кристиян Стан, Стефан Пелев, Ивайло Тодоров, Михаил Димитров, Атанас Антиков, Александър Колев, Велизар Захариев и още много други. 

Благодарим и на тези, които се включиха и продължават да се включват в кампанията ни за членство във Футболния клуб! 

Благодарим Ви и вярваме, че с общите ни усилия и с помощта на още Хора като Вас „Дунав“ ще става все по-силен и където е текло, пак ще тече!"