Баскетболният Олимпиакос, с Александър Везенков в състава си, допуснаха поражение в гостуването си на Фенербахче с 69:73 точки (17:18, 16:14, 16:16, 20:25) в четвърти мач от ¼-финалната серия в Евролигата. По този начин „фенерите“ изравниха победите – по 2, и така победителят в серията ще бъде определен в пети решителен сблъсък, който ще се играе в „Двореца на мира и приятелството“ в Пирея на 10.05, сряда.

Срещата беше много равностойна и най-голямата разлика не надвиши 7 точки. До почивката дори Олимпиакос имаше аванс от една точка - 33:32. Третата част продължи да бъде оспорвана, а всичко беше решено в последната четвърт.

Фенербахче започна по-добре в нея и поведе, но с точни наказателни удари на Шакил МакКисик отборът на Олимпиакос обърна до 60:59 четири минути преди края. Домакините обаче дръпнаха с 6 точки за 67:61 след силна серия и точна стрелба от тройката при оставащи по-малко от 3 минути и до финала на срещата не изпусна водачеството.

За победителите най-резултатен стана Дишон Пиер със 17 точки, 4 борби и 1 асистенция. Тайлър Дорси добави 16 точки, 3 борби и 2 асистенции, докато Найджъл Харис се включи с 12 точки, 2 борби и също толкова асистенции.

Това не беше най-добрата вечер за звездите на Олимпиакос – Александър Везенков и Костас Слукас, които бяха пазени добре от играчите на Фенербахче. Българският национал беше ограничен до само 2 точки, 4 борби и 2 асистенции за 30 минути на паркета, като пропусна и петте си стрелби от далечна дистанция, докато Слукас се отчете с 3 точки, 1 борба и 3 асистенции.

Най-резултатен за гръцкия първенец стана Шакил МакКисик с 20 точки и 5 борби, докато Айзея Кенън добави 12 точки и 1 борба. Със също толкова точки се отчете Мустафа Фал.