Мартин Луков е безспорният титуляр на Дунав Русе под рамката на вратата. 23-годишният вратар играе за русенци от лятото на 2015 година и има основна заслуга за силния старт на тима в Първа професионална лига.

„Драконите“ нямат загуба след първите 4 мача, като записаха 3 победи и 1 реми. В тези срещи Луков допусна само едно попадение, ала нещата невинаги са се развивали така гладко за него.

„Как започнах с футбола? На собствена глава – избягах, защото тогава баща ми не ми позволяваше да тренирам. Казваше, че е рано. Понеже имах мои съученици, които тренираха, почнах да ходя с тях“, разказа футболистът за предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT.

„За нас е чест да сме част от историята на Дунав. Хората се радват много на отбора. След толкова дълги години е хубаво за Русе, който е много футболен град“, допълни Луков по повод края на 25-годишното чакане русенци да имат представител в елита.

„Как се надъхвам за мач? С музика се настройвам нищо по-специално“, каза още вратарят.

Любопитно е, че той дели общ дом с двама съотборници – Бранимир Костадинов и Марио Петков. А кой е любимият му отбор? „Да кажем, че обичам синия цвят. Нищо повече“, с усмивка сподели Луков.