Вратарят на Дунав Мартин Луков беше избран от читателите на Gоng.bg за Играч на мача с Локомотив Пловдив заради добрите си намеси, благодарение на които "железничарите" не успяха да вкарат гол. Според него, резултатът е справедлив, макар че русенци малко съжаляват, че не победиха. Това е пети пореден техен мач без успех.

"Със смесени емоции приемаме тази точка, защото имахме своите шансове да отбележим гол и да си тръгнем с трите точки. Локомотив също имаше своите шансове, но си мисля, че точката е заслужена и за двата отбора, макар малко да съжаляваме, защото вече доста мачове се натрупаха без победа, но това е положението", заяви Луков пред DIEMA.

"Не бих казал, че ни тежи тази серия, все пак не сме обременени с някакви големи очаквания. Просто ние самите играчи си говорим в съблекалнята, че свикнахме на хубавото и сега малко лошо се получава", продължи стражът и разкри на какво се дължи доброто му представяне.

"Не беше лесно на терена, имаше напрежение, Локомотив създаваха положения. Късмет имах, ударите им бяха в моя обсег, но се радвам, че успях да допринеса за точката на моя отбор", сподели Луков и коментира целите на тима и своите собствени за предстоящия сезон.

"Искаме да направи подвиг за Купата, ще излезем да играем силно в този турнир. Личните ми амбиции са да продължавам по същия начин с добро представяне и някой ден да съм в по-голям клуб. Силно се надявам някой ден да играя за България, хората гледат, забелязват. Ако ми гласуват доверие, ще бъда много горд", сподели вратарят и говори за завръщането на Дунав в Русе.

"Много е важно да се върнем у дома. Липсва ни домакинската подкрепа, макар че хората пътуват, за да са с нас. Друго си е да сме в Русе, където ще има доста голяма посещаемост. Не знам дали стадионът ще е пълен докрай, но със сигурност ще има доста хора", завърши Луков.