Приказката за Дунав от началото на сезона приключи. Доскорошният водач в Първа лига допусна първата си загуба този сезон, като отстъпи на Ботев с 1:2 в символичното си домакинство в Разград. И това се случи въпреки добрия старт на мача за момчетата на Веско Великов. 

Те поведоха рано след подарък на Крум Стоянов и гол на Антон Огнянов. Но "канарчетата" стигнаха до пълен обрат с попаденията на бразилците Фелипе Бризола преди почивката и Жоао Паоло след нея и така се поздравиха с първи три точки навън. А пък Юлиян Ненов тресна греда след почивката за Дунав, но така и отборът му не стигна поне до точка в тази битка. 

Мачът започна равностойно и още в началото Дунав имаше няколко шанса да открие резултата. И това се случи след 12 минути игра, когато русенци се възползваха по най-добрия начин от подарък на Крум Стоянов от Ботев. Едно далечно подаване на играч на "драконите" не беше овладяно от защитника и я подари на Юлиян Ненов. 

Нападателят отклони топката към непокрития на около 8-9 метра от голлинията Антон Огнянов и бившият играч на Левски и Берое на празна врата просто нямаше как да сбърка - резултатът беше открит, а агитката на домакините предвкусваше още един сладък успех над именит отбор от елита. 

Постепенно играта се изравни, но пак русенци имаха шанс да се разпишат в 21-та минута. Тогава Мирослав Будинов получи една хубава топка в наказателното поле, но ударът му мина над вратата. След този момент обаче "жълто-черните" не просто изравниха играта, но и взеха инициативата. 

Това се отрази в изравнително попадение в 28-та минута. Тогава Серкан Юсеин по перфектен начин намери Фелипе Бризола пред наказателното поле и бразилецът с мощен шут от дъгата, изключително добре насочен в горния десен ъгъл, направи резултата 1:1. От този момент до почивката всички положения бяха пред вратата на Дунав. 

Първо в 32-та минута Серкан Юсеин можеше да направи обрата пълен с удар от границата на наказателното поле, но Мартин Луков изби топката. Връхлитащият Фелипе Бризола не можа да стигне първи до топката и за малко да контузи вратаря Луков, но прибра крака си в последния момент. 

Пет минути след това Бризола изведе перфектно Жоао Паоло зад защитата и последният стреля по диагонал към вратата, но топката излезе в аут. Последваха още три интересни положения пред вратата на русенци, но Жоао Паоло на два пъти и Иван Стоянов изпуснаха страшни положения. 

Последното от тях беше особено фрапантно. В 43-та минута Стоянов беше изведен зад защитата и се озова сам срещу вратаря, но Луков изби. При добавката топката стигна до Бризола, но бразилецът се засуети и в крайна сметка защитата се върна, а ударът му срещна именно тялото на бранител на "драконите". Така въпреки многото положения за Ботев в края на полувремето, почивката все пак дойде при равенство 1:1. 

А втората част можеше да започне доста гръмко. В 51-та минута домакините направиха образцова контра, при която Юлиян Ненов беше изведен зад защитата. Той напредна в наказателното поле и не се поколеба да стреля от малък ъгъл, но топката щеше да счупи напречната греда. 

Дунавци имаха своите възможности на контраатака, но Ненов и Мирослав Будинов не можаха да намерят целта и всъщност не затрудниха сериозно стража Георги Георгиев с изпълненията си. Така се стигна до 64-та минута, когато отново "жълто-черните" издебнаха противника си на контра и отбелязаха попадение. 

Във въпросната ситуация Тодор Неделев нахлу по фланга и с перфектен пас зад гърба на защитата изведе Жоао Паоло. Бразилецът без да се колебае стреля в далечния ъгъл на вратаря и опъна мрежата за втори път - 2:1 за Ботев и малката гостуваще агитка в Пловдив беше в екстаз. 

Последваха доста интересни моменти и пред двете врати в заключителните минути. Първо Юлиян Ненов не можа да изравни за Дунав, след като беше изведен сам срещу вратаря Георгиев, след като той изби удара му. В ответната контра Жоао Паоло излезе сам срещу Луков, но и той по подобен начин не можа да преодолее противниковия страж и попадение нямаше. 

В 81-та минута и Стенио от Ботев можеше да се разпише, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. В крайна сметка повече попадения не паднаха, въпреки че домакините се хвърлиха напред, но трябваше да се примирят с първата си загуба от началото на сезона. Така оставиха Левски на върха със 17 точки, докато Ботев взе първата си победа навън този сезон и вече има 13 точки в актива си.