Дунав Русе посреща Ботев Пловдив в мач от осмия кръг на Първа лига. Двубоят от 21:15 часа може да проследите по GONG.BG, GONG PLAY и DIEMA SPORT.

Русенци преследват нова победа, след като в предния кръг сдадоха първото място в класирането на Левски след равенството 0:0 при гостувнаето на Берое.

Стражът на Дунав Мартин Луков запази вратата си суха вече 457 минути и така подобри клубния рекорд на Иван Иванов-Скрежко, който през сезон 1963/64 г. не допусна гол в 442 поредни минути.

Тимът вече надмина най-добрия старт в историята си от есента на 1963 г., когато след седмия кръг имаше 5 победи, 1 равенство и 1 загуба, а сега е с актив от 5 победи и 2 ремита. Николай Колев (Дунав) е единственият футболист в лигата, появявал се неизменно на терена като резерва във всеки от 7-те кръга, следва Ян Малик (Черно море) с 6 мача като смяна.

Ботев вкара точно 10 гола в последните си два официални мача (единият за купата с Пирин ГД), 5 от тях на Жоао Пауло, след като в предишните си 6 срещи в първенството постигна общо 8 попадения.

Ботев все още няма победа в досегашните си 24 визити на Дунав, не е вкарал гол при последните си 3 гостувания.

В групата на Ботев се завърнаха Стенио дос Сантос и Иван Стоянов, които пропуснаха срещата за Купата на България срещу Пирин ГД заради травми, съответно в аддукторите и бедрото. Стенио не взе участие и шампионатния мач срещу Локомотив ГО.

От състава, който класира "канарчетата" за 1/8-финалите на турнира за националната купа, отпаднаха юношите Иван Кирев и Петър Чалъков. Ето и имената на играчите, на които треньорския щаб ще разчита за мача с русенци, който е в събота от 21:15 часа в Разград: Георги Георгиев, Мартин Димитров, Цветомир Панов, Даниел Златков, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Крум Стоянов, Милен Кикарин, Серкан Юсеин, Фелипе Бризола, Меледже Омнибес, Стенио дос Сантос, Тодор Неделев, Даниел Кутев, Милко Георгиев, Жоао Пауло, Иван Стоянов

Тейнур Марем отново няма да бъде на разположение на треньорския щаб на Дунав за домакинството на Ботев. Треньорският щаб даде почивка на част от основните си футболисти в мача за Купата и се очаква те да внесат необходимата свежест срещу „канарчетата“.

Очаква се отново сериозен интерес и от страна на русенци към двубоя, като набира скорост предварителната продажба на билети и записванията за организираното фенско пътуване за Разград.

Главен рефер на двубоя е Георги Давидов.