Треньорът на Дунав Русе Веселин Великов заяви, че отборът му ще се постарае да се възползва от слабостите на Лудогорец и да се представи добре в предстоящия двубой между двата тима в петък в Разград.

"Излизаме да играем футбол. Имаме си изграден стил. Колкото и малко да са слабите страни на Лудогорец, ще се постараем да се възползваме от тях. Дано да имаме и спортен шанс", заяви Великов.

Атанас Атанасов със сигурност ще пропусне срещата. Той се отличи с гол и асистенция в мача от турнира за купата на България срещу Септември в София (2:0), но бе сменен още през първата част.

Оказа се, че отново е почувствал болки, които са му попречили да продължи.

"Най-вероятно става въпрос за разтежение. Трябва обаче да мина и ядрено-магнитен резонанс, за да се разбере със сигурност. Надявам се да е по-малкото зло и да мога по-скоро да се върна в игра", обясни Атанасов.

Двубоят между Дунав и Лудогорец ще се играе в петък вечер в Разград.

Русенският тим е домакин. В сложната ситуация двата клуба си поделят "Лудогорец Арена" - феновете от Русе ще са на Централната трибуна и в блоковете на сектор "А", а тези от Разград на сектор "В".

Непосредствено преди началото на срещата ще бъде изпълнен за първи път на живо и новият химн на Дунав.

Той ще бъде изпят от българския представител в "Детска Евровизия 2015" Габриела Йорданова, като в записите участват фенове на русенския отбор и неговият капитан Диян Димов.