„Излизаме с настроение да играем футбол и да се борим за победата. Съперникът е много добър и с подчертан агресивен стил. Неслучайно е водач във временното класиране. С повече агресия можем да стигнем до успех“.

Това заявиха от треньорския щаб на Дунав Русе преди срещата си с Черно море. Двубоят от петия кръг на Първа лига ще се играе от 17 ч. на 27 август, събота, на ст. „Лудогорец Арена“.

Главен рефер ще е Ивайло Иванов Стоянов, а негови асистенти - Иво Николаев Колев и Георги Йорданов Дойнов. Допълнителни асистент-съдии ще са Георги Димитров Давидов и Станимир Лозанов Тренчев. Съдийски наблюдател - Петър Стоянов Петров.

Към момента двата отбора са на първите две места в класирането в елита с актив от по 10 точки, след като постигнаха по 3 победи и 1 равенство.

Треньорският щаб на Пламен Донев, Веселин Великов и Людмил Киров няма да може да разчита на Бранимир Костадинов, който счупи лицева кост преди 2 седмици в мача с Пирин Благоевград. Всички останали дунавци са на линия.

С картотека бе уредено и новото попълнение Нуриддин Давронов. Националът на Таджикистан ще даде желаната свежест и конкуренция в средата на терена за „драконите“. За сметка на това младият десен краен бранител Георги Кременлиев бе преотстъпен на „Царско село“, където ще има възможност да получи повече игрови минути.