Приятната изненада в Първа лига Дунав продължава доброто си представяне и за Купата на България. Русенци се справиха с високо летящия във втория ешелон тим на Септември. В Драгалевци "драконите" надделяха с 2:0. 

Гостите от елита рано-рано си решиха всичко и още до 19-та минута интригата беше приключила след попаденията на Атанас Атанасов и Васил Шопов. След почивката дузпа пропусна Асен Чандъров за столичани и така всичко приключи. 

Мачът започна в страхотно темпо и още в първата минута дунавци можеха да открият резултата, но Мирослав Будинов изпусна, въпреки че беше сам срещу вратаря. Той се възползва от грешка на защитника Георги Купенов, но не можа да се разпише. 

Благой Наков и Стоян Предев пропуснаха после два чисти шанса за домакините от столицата, а отново Мирослав Будинов не беше точен за дунавци в 10-та минута. Това вихрено начало обаче нямаше как да не доведе до гол. 

Той падна в 13-та минута, когато Атанас Атанасов нахлу в половината на Септември и отправи изстрел от около 30 метра, който направи безпомощен вратаря на столичани Валентин Галев - 1:0. 

Само шест минути след това резултатът набъбна на 2:0 и това на практика предреши изхода на мача. Тогава след двойно подаване между Самир Аясс и Антон Огнянов последният стреля, но вратарят изби в корнер. От ъгловия удар последва центриране, което Васил Шопов с глава оползотвори и направи резултата 2:0. 

Малко след това дойде и лошата новина за дунавци. В 27-та минута беше сменен авторът на първия гол Атанас Атанасов, като все още не е ясно състоянието му и дали ще е на линия за мача с Лудогорец. 

Септемврийци се окопитиха едва към края на полувремето, но ударът на Костадин Аджов от чиста позиция в 35-та минута мина на сантиметри встрани от вратата. Така почивката дойде при два чисти гола аванс на гостите. 

След подновяването на играта Септември беше далеч по-агресивният отбор и търсеше обрата, но нямаше късмет. Костадин Аджов пак пропусна от изгодна позиция, а в 56-та минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. 

Тя беше за нарушение на вратаря на дунавци срещу откъсналия се Благой Наков. От 11-те метра стреля Асен Чандъров, но стражът на гостите отрази по феноменален начин с крак и предотврати гола. 

До края на двубоя инициативата беше за тима от Втора лига, но имаше още два страхотни пропуска пред вратата на Дунав. Наков в 65-та и Чандъров в 80-та не можаха да се разпишат и така мачът приключи с чиста победа за гостите от Русе.